Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szmogriadó: indokolt a tájékoztatási fokozat

A lassú javulás mellett továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal. Mint írták, a 2016. január 26-i, keddi mérési adatok alapján, a lassan javuló meteorológiai helyzetben a szálló por szennyezettségi szintje tovább csökkent, egy esetben azonban meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint  szerdán folytatódik a borult, nyirkos, többnyire tartósan ködös idő. A köd által biztosított lassú kimosódás miatt a levegőminőség kissé tovább javulhat. A szálló por mennyisége már mindenütt a tájékoztatási határérték alá csökkenhet, de az egészségügyi határértéket még sokfelé elérheti.

Csütörtökön számottevő változás nem várható a levegő minőségében, folytatódik a borult, ködös, nyirkos idő. Jelentősebb javulásnak pénteken napközben van nagyobb esélye, egy gyenge hidegfront hatására. Szombaton azonban a beszűkülő határréteg miatt átmenetileg újra megemelkedhet a szennyezőanyagok koncentrációja.

A szmogriadóval kapcsolatos frissülő információk a Budapest Portálon és a Fővárosi Önkormányzat Twitter oldalán is elérhetőek.

További tájékoztatást kaphatnak az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján:

A szmogriadóval kapcsolatban a Főpolgármesteri Hivatal munkaideje alatt az Ügyfélszolgálati Iroda (tel: 327-12-08; e-mail: ugyfelszolgalat@budapest.hu), munkaidőn kívül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Fővárosi Ügyeleti Információs Központ (e-mail: ugyelet@fori.hu tel.: 301-7500 fax: 302-5439) ad bővebb tájékoztatást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb