Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szociális intézkedési csomagot fogadott el Zugló képviselő-testülete

A bérek rendezésével nyújt átmeneti segítséget a szociális szféra dolgozóinak a zuglói önkormányzat januártól. A kormány ugyan ígéretet tett arra, hogy több lépésben elkezdi majd az ágazat bérrendezését, ám ez már késő ahhoz, hogy megállítsa a pályaelhagyást, az elvándorlást, ami a zuglói ellátást is veszélyezteti. A szociális szféra dolgozóinak ma sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülése sincs, az ágazat tagjaiból egyre többen maguk is szociális segítségre szorulnak. Ezen a helyzeten próbál változtatni Zugló a kormány intézkedéséig úgy, hogy január elsejétől valamennyi szociális intézményben dolgozó közalkalmazottnak bruttó 20 ezer forint önkormányzati pótlékot ad. Az ágazat terepen dolgozó munkatársai területi pótlékot kapnak január 1-től, ami a közalkalmazotti illetménypótlék 50%-a lesz.

A nyugdíjasoknak fűtéstámogatást ad januártól a zuglói önkormányzat. Az időszaki támogatás sokat segíthet az alacsony jövedelmű szépkorúaknak a téli hónapok anyagi nehézségeinek enyhítésében. A fűtéstámogatás összege felmenő rendszerű lesz, amit igényelni kell majd a zuglói nyugdíjasoknak. Azok vehetik igénybe, akiknek öregségi nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének négyszeresét. Az intézkedés 12 ezer nyugdíjast érint a kerületben.

Megemelte a képviselő-testület idei utolsó rendes ülésén az éves gyógyszertámogatás és a méltányossági jövedelemhatár mértékét. Mostantól a jövedelemhatár 85 ezerről 114 ezer forintra emelkedik háztartásonként, az éves támogatás mértéke pedig 120 ezer forint lesz. 2016. novemberének végéig 212 zuglói háztartás kapott gyógyszertámogatást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb