Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szociális intézkedési csomagot fogadott el Zugló képviselő-testülete

A bérek rendezésével nyújt átmeneti segítséget a szociális szféra dolgozóinak a zuglói önkormányzat januártól. A kormány ugyan ígéretet tett arra, hogy több lépésben elkezdi majd az ágazat bérrendezését, ám ez már késő ahhoz, hogy megállítsa a pályaelhagyást, az elvándorlást, ami a zuglói ellátást is veszélyezteti. A szociális szféra dolgozóinak ma sem erkölcsi, sem anyagi megbecsülése sincs, az ágazat tagjaiból egyre többen maguk is szociális segítségre szorulnak. Ezen a helyzeten próbál változtatni Zugló a kormány intézkedéséig úgy, hogy január elsejétől valamennyi szociális intézményben dolgozó közalkalmazottnak bruttó 20 ezer forint önkormányzati pótlékot ad. Az ágazat terepen dolgozó munkatársai területi pótlékot kapnak január 1-től, ami a közalkalmazotti illetménypótlék 50%-a lesz.

A nyugdíjasoknak fűtéstámogatást ad januártól a zuglói önkormányzat. Az időszaki támogatás sokat segíthet az alacsony jövedelmű szépkorúaknak a téli hónapok anyagi nehézségeinek enyhítésében. A fűtéstámogatás összege felmenő rendszerű lesz, amit igényelni kell majd a zuglói nyugdíjasoknak. Azok vehetik igénybe, akiknek öregségi nyugdíja nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének négyszeresét. Az intézkedés 12 ezer nyugdíjast érint a kerületben.

Megemelte a képviselő-testület idei utolsó rendes ülésén az éves gyógyszertámogatás és a méltányossági jövedelemhatár mértékét. Mostantól a jövedelemhatár 85 ezerről 114 ezer forintra emelkedik háztartásonként, az éves támogatás mértéke pedig 120 ezer forint lesz. 2016. novemberének végéig 212 zuglói háztartás kapott gyógyszertámogatást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb