Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló szerződést köt a Tankerületi Központtal az iskolák átadásáról

Szerződéskötés a Tankerületi Központtal, szociális intézmények közalkalmazottainak bérrendezése, térfigyelő kamerák telepítése – többek között ezekről döntött csütörtökön a képviselő-testület.

Karácsony Gergely polgármester az ülés megkezdése előtt arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a parlament módosította a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló törvényt. Ennek nyomán az önkormányzat – a testület korábbi döntésének megfelelően – együttműködési megállapodást köthet Zugló közterületeinek megújítására a Városliget Zrt.-vel. Az erre vonatkozó előterjesztés januárban kerülhet a testület elé.

Hosszú vita után a képviselő-testület úgy határozott, hogy szerződést köt a Közép-Pesti Tankerületi Központtal az önkormányzat által működtetett köznevelési intézmények átadásáról. Karácsony Gergely a vitában hangsúlyozta: az önkormányzat nem örül, hogy elveszik az iskolákat, a megállapodás pedig a törvény adta lehetőségek maximális kihasználásával készült.

A képviselő-testület döntött továbbá a zuglói önkormányzat által fenntartott szociális intézmények közalkalmazottainak jövő évi bérrendezéséről. A grémium az önkormányzati pótlékot 20 ezer, míg a területi pótlékot 10 ezer forintban állapította meg.

A képviselő-testület ezen kívül 11,5 millió forintot szavazott meg öt új térfigyelő kamera telepítésére, valamint egy meglévő berendezés áthelyezésére.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb