Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szociális intézményeket terveztek Zuglóba egyetemisták

Főként közösségépítéssel kapcsolatos terveket ismerhet meg a közönség az Így látják ők című tárlaton. A kiállítás a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán végzett hallgatók diplomamunkáit mutatja be, amelyeket zuglói helyszínekre terveztek.

Az önkormányzat és az intézmény együttműködési megállapodásának értelmében Zugló lehetőséget biztosít arra, hogy a hallgatók diplomamunkájukat konkrét kerületi helyszínekre készíthessék. Karácsony Gergely polgármester köszöntőjében azt mondta, külön öröm számára, hogy a pályaművek között sok olyan van, amely közel áll a szívéhez. – Olyan intézményeket terveztek, amelyekre nagy szükség van Zuglóban, főként közösségépítéssel kapcsolatos tervek, anyaotthon, szociális szállások, közösségi irodák születtek – fogalmazott a polgármester a Zuglói Civil Házban rendezett tárlatnyitón.

Fotó: Képszerkesztőség

A 12 beérkezett műről dr. Kiss Gyula dékánhelyettes úgy vélekedett, hogy azok sok-sok év munkájának termékei. Hangsúlyozta, hogy intézményük híres az alapképzéséről, hallgatóiknak megpróbálják átadni a szociális érzékenységet.

A pályaműveket értékelő szakmai zsűri elnöke, Hőrich Richárd, DLA okleveles építészmérnök volt, aki elmondta, csak a harmadik hely kiosztásában volt vita a bírálók között. Az első díjat végül Vigh Zsuzsanna, a másodikat Bencze Dániel, míg a harmadikat Lőcsei József kapta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb