Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szomszédünnep a Pillangó parkban

A hűvös idő ellenére a Pillangó park megtelt kicsikkel, nagyokkal. Az idei utolsó Szomszédünnep színes programjain lelkesen vettek részt a családok, az érdeklődők.

A Szomszédünnepnek helyet adó Pillangó park a hűvös idő ellenére is megtelt családokkal, érdeklődőkkel. A színes műsorokon kívül, a kürtöskalács és a finom ételek illata csalta oda a kíváncsi lakosokat.

Horváth Zsolt, Zugló alpolgármestere, a körzet önkormányzati képviselője, valamint az esemény védnöke lapunknak elmondta, hogy idén harmadszor és a mostanival együtt, ebben az évben utoljára rendezték meg a Szomszédünnepet.

„2017-ben már tartottunk itt ilyen rendezvényt, a járvány éveiben ezt ki kellett hagynunk. De remélem, hogy ezentúl évről évre ismétlődve a Szomszédünnep hagyománnyá lényegül. A körzet iskoláinak, óvodáinak kis növendékei nagy számmal jelen vannak a szüleikkel, a családjukkal együtt. Ez a mai nap a gyerekekről és a családokról szól, mindemellett jó közösségépítő esemény is.”- tájékoztatott az alpolgármester.

Horváth Zsolt megnyitója után a zuglói Aprófalva Tagóvoda és Óperenciás Tagóvoda gyermekei mutatták be táncos népi játékaikat. Ingyenes ugrálóvár, bohóc, bűvész, arcfestés, kézműves-foglalkozás várta a gyermekeket. Musical slágerek és a Madarak zenekar koncertje szolgáltatott minőségi zenét a rendezvényen. Kitelepült több, a kerületben működő alapítvány, illetve a körzeti megbízott is jelen volt a rendőrség képviseletében, nála teszteket lehetett kitölteni.

A Zuglói Családcentrum Alapítvány alapvetően egy kézművessátorral települt ki. Az alapítvány képviseletében Somogyi Tímea családterapeuta, logopédus elmondta, hogy kitelepülésüknek ez egyik alapvető célja az, hogy azok a családok, akik nem merik felkeresni az alapítványt, a Szomszédünnepen kínált kézműves-foglalkozásokon keresztül kapcsolatba kerülhessenek a szakemberekkel.

„Mi gyakorlatilag egy kézműves-foglalkozásnak álcázva vagyunk jelen. Amíg a gyerekek tevékenykednek, addig a szülők igénybe vehetnek egy konzultációs lehetőséget,természetesen ingyenesen. Ilyenkor jönnek olyan családok, akikkel évek óta együtt dolgozunk, őket pedig időpontra várjuk. Mindig készülünk ajándékkal a kézműveskedő gyermekek számára. A kézműves-foglalkozás lényege maga a cselekvési folyamat és az élményszerzés, de közben beszélgetnek is velük a pedagógusaink, egyetemista segítőink, vagyis szakemberek foglalkoznak a gyermekeinkkel.”

Fotó: Balogh Róbert

Horváth Csaba, Zugló polgármestere, az esemény fővédnöke a tombolasorsolás előtt mondott rövid köszöntőt. „Bízom benne, hogy ez a szomszédünnep is segített abban, hogy egy picit kiragadjon bennünket a hétköznapokból, és felkészüljünk a komorabb évszakra, a télre, de ezt is közösen, az önkormányzat lehetőségeihez mért támogatással át fogjuk vészelni.”- hangsúlyozta a polgármester.

A tombola nyertesei a Zugló Családcentrum Alapítvány mesekönyvét és az alapítvány szolgáltatásainak igénybevételére egy kupont, illetve a Cserepes Non-Profit Kulturális Kft. csomagját vehették át. A fődíj: négy személyre szóló Hőlégballon utazás volt a Városligetben.

Az eseményen közreműködött a Zuglói Cserepes Non-Profit Kft, a Zuglói Aprófalva Tagóvoda, Óperenciás Tagóvoda, Zuglói Közbiztonsági Non-Profit Kft, Samodai József Helytörténeti Műhely, Zuglói Családok Átmeneti Otthona és a Zuglói Családcentrum Alapítvány.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb