Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Takarékoskodj és óvd a környezeted rollerrel

Praktikus alternatív közlekedési eszközt népszerűsítve és a környezetvédelmi célokat hangsúlyozva vonultak 10 km-en át a rolleresek.

A VII. kerületi Kéthly Anna térről csapatokban indultak el a rolleresek, bringások, hogy megtegyék rendőri biztosítás mellett a 10 km-es távot a városon belül az energiatakarékosság jegyében, az európai mobilitás hetén, az autómentes nap kapcsán. Újvári Péter és Illés Sándor szervezők fő célja, hogy a rollerhasználattal kapcsolatos törvények a felhasználók megkérdezésével, velük összhangban jöjjenek létre.

„A roller előnye, hogy mobilis és általa forgalmi helyezettől függetlenül mindenhova el lehet jutni” – mondta lapunknak Illés Alex. „A rendezvény fő célja, hogy bemutassuk, már létezik egy alternatív, igen praktikus megoldás a belvárosi közlekedésre. A munkába járó autósok évente átlagban harmincezer kilométert tesznek meg városon belül. Az üzemanyagköltség ennek alapján havi ötvenezer forint. Ha ugyanazt a távolságot tesszük meg rollerrel a belvárosban, az már gyakorlatilag az említett összeg megtakarítását jelenti.”

Illés Sándor azt is megjegyezte, hogy az ‘elsődleges közlekedési eszköz‘ kategóriába sorolható, a városi közlekedésre biztonságosan használható eszközök ára nagyjából félmillió forintnál kezdődnek.

Fotó: Balogh Róbert

„Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel valamilyen formában sikerül felhívnunk arra a figyelmet, hogy a rollerhasználat szabályainak lefektetésekor a törvényhozók kérdezzenek meg bennünket is, vagyis alakuljon ki párbeszéd a törvényhozók és köztünk, felhasználók között.”

Újvári Péter idén is a tavalyihoz hasonlóan 250-300 fős részvételre számít.

„Bár tavaly az indulás előtt negyedórával jelent meg egy nagyobb tömeg, idén már a gyülekezéskor megjelentek a felvonulás keménymagjához tartozó résztvevők, és ahogy eddig is, most is a rendőrség biztosítja a felvonulást” – tájékoztatott Újvári.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb