Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tájékoztató a településkép védelméről szóló rendelet módosításáról

Tájékoztató Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének
a településkép védelméről szóló 38/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelete módosításáról

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A.§-nak, valamint Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló
13/2017. (III.16.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a településkép védelméről 38/2017. (IX.25.) önkormányzati rendeletének módosítása folyamatban van.

A módosítás célja a Budapest XVI. kerület Jávorka Ádám utca helyi védetté nyilvánítása. A ma használaton kívüli, leromlott állapotú épület a helyi védelmet megalapozó szakvélemény szerint több okból is feltétlenül védelmet érdemel. Az épület a 19. század második felében jellemző oldalrizalitos nyaralók egyik jellegzetes példája volt. Már csak ezért is, de a jelenleg még meglévő eredeti homlokzatai miatt is érdemesek védelemre.

Tárgyi módosítással kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket, véleményüket – nevük és lakcímük megadása mellett – a megjelenéstől számított 15 napig adhatják meg postai levélben (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) vagy elektronikus levélben (hivatal@zuglo.hu).

Amennyiben civil szervezetként először vesznek részt kerületi építési szabályzat véleményezési eljárásában, úgy a véleményükhöz – a szervezet neve, képviselője, postai címe, e-mail címe és a véleményezési eljárás tárgya mellett – kérem, hogy csatolják a szervezet alapító okiratát és a bírósági bejegyzésről szóló jogerős végzést is.

Karácsony Gergely
polgármester

Letölthető dokumentum:

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb