Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tanítás új módszerekkel

A diákok kreatív gondolkodására építő projekthetet rendeztek február 23-26 között a Szent István Gimnáziumban.

“Az előző évben is próbálkoztunk hasonlóval, ám akkor még csak a tizedik évfolyamosokat vontuk be a programba” – mondta a kezdeményezésről Lázár Tibor igazgató. A gimnázium tantestülete januárban meghirdetett egy 34 témakörből álló programtervezetet, melyet az iskolában, illetve a honlapon is közzétettek.

“A témakörök tantárgyanként lettek összeállítva, de minden projekt több tárgyat is érintett” – magyarázta Györgyné Maklári Zsuzsa általános igazgató-helyettes. Egy-egy témára maximum 15 diák jelentkezhetett. A programban való részvétel minden 9-11. évfolyamos diák számára kötelező volt. A 7-8. évfolyamos tanulók a projekthét során külső programokon (Füvészkert, Parlament, Régészeti Intézet) vettek részt, a 12-esek pedig az érettségire készültek – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

A projekthét első három napja a felkészülésről szólt, az elkészült munkákat – szó esett sajtgyártásról, de volt társasjáték-készítés és sporttörténeti kiállítás is – pedig a negyedik napon mutatták be társaiknak a diákok.

“Újszerű kezdeményezés volt, de úgy ítélem meg, hogy elérte a célját, a tanárok és a diákok is nagyon élvezték” – értékelte a projekthetet az igazgató.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb