Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Országos bajnokság Zuglóban

Kilenc település több mint 80 sportolója versengett a twirling országos bajnokság második fordulójában a Mogyoródi úti sportcsarnokban február 27-én.

A twirling egy mazsoretthez hasonló sportág, melynek nemcsak saját szövetsége, hanem önálló versenyrendszere is van. Az országos bajnokság mindig háromfordulós,
és az összesített eredmények alapján hirdetnek végeredményt. Ennek a háromfordulós versenynek a második állomását február 27-én Zuglóban, a Mogyoródi úti sportcsarnokban rendezték.

“Nemcsak Zugló, hanem Budapest is először volt házigazdája egy ilyen rangos versenynek” – mondta Andrási Anita, a versenyt rendező Munkácsy SE elnöke.
Hozzátette: a fővárosban rajtuk kívül nem nagyon akad olyan egyesület, amely twirlinggel foglalkozna.

Ezzel a sportággal országos szinten is alig egy tucat egyesület foglalkozik, pedig külföldön hihetetlenül népszerű a twirling, ami a sportág világ- és Európa-bajnokságain elért eredményekből látszik igazán. A magyar versenyzők ugyanis messze le vannak maradva a nemzetközi élmezőnytől. Akik viszont itthon jónak számítanak, azok mind ott voltak a február 27-i zuglói versenyen.

Fotó: Képszerkesztőség

Kilenc település több mint 80 versenyzője szállt harcba a helyezésekért. A versenyt, amelyet a kerület önkormányzata is támogatott, Tóth Csaba országgyűlési képviselő nyitotta meg, a díjakat pedig Várkonyi Marina világbajnok és Gátai Róbert olimpiai- és világbajnoki bronzérmes vívók adták át a helyezetteknek.

A Munkácsy SE 13 indulójából Vécsey Katica, Csomor Virág és Csomor Kitti első, Várnagy Veronika és Püsök Angéla második, míg Falusi Réka és Varga Rebeka harmadik lett az országos versenyen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb