Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tárgyalni akar az önkormányzat a posták újranyitásáról

A posta működtetése állami feladat, nyitvatartásuk az emberek érdeke címmel tartott performansszal egybekötött sajtótájékoztatót az Amerikai úti bezárt posta előtt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő, Kis Andrea elnökségi tag, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Horváth Csaba budapesti elnök, Zugló polgármestere.

„Bezárta a FIDESZ” feliratokat ragasztottak a posta bejáratának oszlopához, és a beszédek alatt ezekkel a táblákkal álltak a megszólaló politikusok mögött a performanszt létrehozó aktivisták.

Tárgyalni akar az önkormányzat a posták újranyitásáról - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Kunhalmi Ágnes a FIDESZ gazdaságpolitikáját értékelve elhibázott gazdasági, politikai döntésekről beszélt. A 366 posta bezárásával kapcsolatban pedig Örsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármesterének a posták megmentését célzó javaslatát említette, amelynek középpontjában az önkormányzatok és a Magyar Posta közötti párbeszéd kezdeményezése állt.

Kiss Andrea arról beszélt, hogy több óvoda és iskola bezárása után a vidéki posták bezárása felbolygatta a közvéleményt. Kiemelte, hogy a posták bezárásáról a Magyar Posta nem tárgyalt az önkormányzatokkal.

Tárgyalni akar az önkormányzat a posták újranyitásáról - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Horváth Csaba is arra hivatkozott, hogy a zuglóiak megkérdezése nélkül a magyar kormány, a Magyar Posta döntött két nagyforgalmú zuglói posta bezárásáról.
„Elvárom a Magyar Postától, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat a Zuglói Önkormányzattal a posták újranyitásáról. A jövő évben 3,6 milliárdnyi szolidaritási adót vár el az önkormányzatunktól a magyar kormány, ebből sokszorosan lehetne finanszírozni a bezárt postahivatalokat. Bízom benne, hogy a következő hetekben, hónapokban felülbírálva döntésüket, a 366 posta újranyitásáról lehet majd tárgyalni. Mi készen állunk a megbeszélésekre, bízom benne, hogy a Magyar Posta is” – zárta gondolatait Zugló polgármestere.

Tárgyalni akar az önkormányzat a posták újranyitásáról - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb