Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tartós élelmiszert kapnak a rászorulók

Megkezdődött a rászorulóknak összeállított, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása december 5-én. Az önkormányzat által biztosított ajándékot december 7-ig vehetik át a Házasságkötő teremben azok, akiket levélben értesítettek a lehetőségről.

A tavalyi évhez hasonlóan Zugló önkormányzata idén is szeretné szebbé tenné a rászoruló családok ünnepét, ezért ismét összeállított kétezer darab, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot. Az ajándékra jogosultakat a Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ, illetve a Szociális és Gyermekvédelmi Csoport munkatársai jelölték ki. Az érintetteket levélben értesítették. A csomagokat december 5-7. között vehetik át a rászorulók a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, 8-11, illetve 14-18 óra között.

“Zugló képviselő-testülete úgy döntött, a jogosultak köre idén kibővül a közmunkásokkal” – magyarázta Szabó Rebeka szociális ügyekért is felelős alpolgármester, aki kedden néhány csomagot személyesen adott át a rászorulóknak.

Fotó: Képszerkesztőség

“Újdonságnak számít, hogy ezúttal olyan rendeletet alkottunk, amely hatályban marad. Biztosítja a folytonosságot, hogy a jövő évi költségvetésbe is bekerüljön a karácsonyi élelmiszercsomag-osztás” – tette hozzá Hevér László György, a szociális bizottság elnöke.

Horti Zsófia, az önkormányzat sajtófőnöke arról beszélt, hogy a Zugló Angyalai elnevezésű program keretében meghirdetett cipősdoboz akciót meghosszabbították. A rászoruló gyerekeknek és időseknek felajánlott ajándékokat december 21-ig lehet leadni a Polgármesteri Hivatalban, a Dürer Kertben és az Ikeában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb