Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tele van finomsággal az idei karácsonyi csomag

Megkezdődött a rászorulóknak összeállított, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok kiosztása december 4-én. Az önkormányzat által biztosított ajándékot december 6-ig vehetik át a Házasságkötő teremben azok, akiket előzetesen levélben értesítettek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csaknem kétezer csomagot állított össze az önkormányzat, hogy szebbé tegye a rászoruló családok ünnepét. A csomagokba ezúttal – a tartós élelmiszerek mellett – több édesség került.

Fotó: Képszerkesztőség

– Igyekeztünk jobban koncentrálni a karácsonyi finomságokra, ezért mézes puszedlit, szaloncukrot, csokoládét, kekszet, kakaót, lekvárt és aprósüteményt is tettünk a szatyorba. A bejglit most kihagytuk, mert túl rövid a szavatossági ideje, és tartottunk attól, hogy karácsonyig megromlik – mondta Szabó Rebeka. A szociális ügyekért is felelős alpolgármester hozzátette, idén a lakosságra nem terjesztették ki, de a hivatal munkatársai között meghirdették a cipősdoboz akciót. – Az önkormányzat által létrehozott Tükörkép Műhely segítségével pedig idén is több száz gyermek, sőt, most már felnőtt karácsonyi kívánságát is teljesítik a programban résztvevők.

Fotó: Képszerkesztőség

A kétezer karácsonyi csomagból 800 darabot a szociális osztály dolgozóitól vehetnek át a rászorulók, míg 1104 darabot a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ munkatársai adnak majd át a náluk ellátásban részesülőknek. A csomagosztásban Hevér László György önkormányzati képviselő is részt vett, aki 2016-ban Szabó Rebekával közösen terjesztette be azt a rendeletet, amelynek alapján már alanyi jogon jár a rászorulóknak az év végi ajándék. – Az elmúlt négy év során arra törekedtünk, hogy gondoskodó Zuglót építsünk, amire a karácsonyi csomag is egy jó példa – tette hozzá a szociális bizottság elnöke.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb