Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tematikus nap a határon túli magyarokról

A külhoni és a diaszpórában élő magyarság volt a témája annak a projektnapnak, amelyet pénteken tartottak a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában.

A zuglói tanintézmény az aradi Csiky Gergely Főgimnáziummal együttműködve sikeresen szerepelt a Határtalanul című pályázaton. Az együttműködés nyomán a szakközépiskolából csaknem 30 tanuló utazhatott el Aradra idén tavasszal. A diákok találkozója ihlette az április 17-i projektnapot is, melynek témája a külhoni és a diaszpórában élő magyarság volt.

A zuglói iskola projektnapja elsősorban az Aradon járt harminc tanuló élménybeszámolójára épült. A túra résztvevői az iskola tornatermében bemutatták a kiránduláson készített fotókat, és az útról készült filmet is levetítették. Emellett minden osztály készült a határon túli magyarok életéből, hagyományaiból. Voltak, akik projektoros előadással, kreatív játékokkal, mások népviselet-bemutatóval, ételkóstolással, de volt kvíz és kirakós is.

A Neumann aradi kapcsolta minden bizonnyal a jövőben is megmarad majd. Erre utal, hogy az erdélyi és a zuglói diákok közös honlapot készítettek, amelyet azóta is együtt szerkesztenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb