Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Természetbeni juttatást kapnak a zuglói újszülöttek

Az MSZP-frakció kezdeményezésére összehívott rendkívüli ülésen fogadta el a képviselő-testület a Hungária körúti ingatlanfejlesztést segítő és a kiegészítő születési támogatás biztosító előterjesztést is június 13-án.

Bár a rendkívüli ülés napirendi pontjai között szerepelt a parkolás-üzemeltetési szerződések felmondására vonatkozó határozat felülvizsgálata és a parkoló automaták beszerzésére, üzembe helyezésére és üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljárás lezárása is, ezeket a testület nem tárgyalta, mert az előterjesztést benyújtó MSZP-frakció mindkettőt visszavonta.

A képviselő-testület elfogadta a Hungária körút 113–115. szám alatti ingatlanra tervezett beruházás telepítési tanulmánytervét és ezzel együtt a Hungária körút – Thököly út – Francia út – Semsey Andor utca által határolt terültre készített kerületi építési szabályzat koncepcióját. A képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat megköti a településrendezési szerződést a beruházó Európa Investment Property Hu Kft.vel, amely a Hungária körúti telken 300 szobás szállodát épít és a területre vonatkozó építési szabályzat megváltoztatásával biztosított többletlehetőségért 100 millió forintos támogatást fizet az önkormányzatnak.

A testület arról is határozott, hogy a Csertő utca 22. szám alatti kerületi tulajdonú ingatlant az önkormányzat 76 millió forint plusz áfáért eladja a nyilvános pályázat során érvényes ajánlatot tevő GKNG Retail Invest Kft.-nek.

A képviselők azt is elfogadták továbbá, hogy a 40 ezer forintos születési támogatáson túlmenően egyszeri kiegészítő természetbeni juttatásban részesítenek minden olyan újszülöttet, aki születésétől zuglói lakhellyel rendelkezik. Ennek minimális mértékét 7000 forintban állapította meg a testület.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb