Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új építési szabályzata van Zuglónak

Az új Kerületi Építési Szabályzat jóváhagyása, óvodai vezetők kinevezése, valamint a fizetős parkolás önkormányzati üzemeltetését biztosító rendelet elfogadása – ezekről is döntött a képviselő-testület soros ülésén június 13-án.

A képviselő-testület jóváhagyta a zuglói rendőrkapitányság 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A tájékoztató szerint 2018-ban 3169 bűncselekményt regisztráltak, amely 9,6 százalékkal kevesebb a 2017-esnél. A kapitányság nyomozás eredményességi mutatója 2018. évben 76,9 százalékos volt, ez 23,3 százalékkal haladja meg az előző évi értéket.

A testület elfogadta továbbá a zuglói parkolás-üzemeltetés önkormányzati kezelésbe vételét biztosító rendeletet is. A képviselő-testület 2019. május 13-án döntött arról, hogy nem hosszabbítja meg a díjköteles parkolás üzemeltetésére vonatkozó szerződést a piaci szereplővel, hanem – a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft.-t megbízva – saját kézbe veszi a rendszer működtetését.

A képviselők arról is határoztak, hogy a bővülő feladatellátás személyi feltételeinek biztosítására július 1-től 10 fővel megemelik a Zuglói Egészségügyi Szolgálat létszámát.

A testület ratifikálta továbbá Zugló új Kerületi Építési Szabályzatát (KÉSZ) is, melynek megalkotására azért volt szükség, mert a jogszabályi változások miatt a korábbi településrendezési eszközök csak 2019 végéig alkalmazhatók.

A képviselők emellett úgy döntöttek, hogy közbeszerzési eljárást indítanak a Mogyoródi úti sportpálya fejlesztésére elnyert TÉR_KÖZ 2016 pályázat I. ütemének a megvalósítására.

A képviselő-testület ezen felül személyi kérdésekben is határozott és a Játékszín Óvoda vezetésével Solymos Andreát, a Napköziotthonos Óvoda irányításával Seresné Sárvári Erikát, az Aprófalva Óvoda menedzselésével pedig Dezső Pálné Kuzma Orsolyát bízta meg, míg a Tündérkert Óvoda vezetőjének Hegedűs Évát nevezte ki.

A testület arról is döntött, hogy Zugló a csehországi Opava városával testvérvárosi együttműködési megállapodást köt.

A képviselők továbbá azt is elhatározták, hogy a lakók biztonságának növelése érdekében a Várna utca 4. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakóépületben kamerarendszert építtetnek ki, míg a Várna utca 9. alatti ingatlanban működő személy és vagyonvédelmi szolgálat tevékenységét 24 órásra bővítik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb