Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tizenegy nyelven kívántak boldog karácsonyt

Hagyományteremtő szándékkal, december 18-án rendezték meg az első Nemzetiségek karácsonya elnevezésű rendezvényt a Zuglói Civil Házban.

Az ünnepség egy meglepetés diavetítéssel kezdődött: Ady Endre Karácsonyi regéje alatt tizenegy nyelven – ennyiféle nemzetiségi önkormányzat működik a kerületben – kívántak boldog karácsonyt a vendégeknek.
Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok köszöntőjében elmondta, 1995-től ugyan országosan megemlékeznek a kisebbségek napjáról, de az Országgyűlés csak 2012-ben nyilvánította a nemzetiségek napjává december 18-át.

– Zugló egyharmada nemzetiségi lakos, ezért is vagyok nagyon hálás a megjelent önkormányzatoknak, hogy ilyen lelkiismeretesen ápolják a hagyományokat – mondta Sokacz Anikó, aki Hajdu Flórián alpolgármesterrel közösen adta át az önkormányzat ajándékcsomagjait a nemzetiségek képviselőinek. A tanácsnok ezen kívül megköszönte az éves munkáját dr. Török Katának és dr. Gyürki-Thomann Anikónak, a jogi osztály munkatársainak, a gazdasági osztály dolgozóinak, valamint Jeneses Gyöngyi nemzetiségi ügyintézőnek.

A vacsorával egybekötött karácsonyi ünnepségen – amelyen Felkai Tamás önkormányzati képviselő is részt vett -, felléptek a Fuego együttes táncosai, majd Tóth Attila musicalszínész, rockénekes szórakoztatta a közönséget.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb