Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vietnámi ajándékok Zuglóban

Hetvenkét ajándékcsomaggal lepték meg a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének tagjai a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló rászorulókat. Az élelmiszerekből és ruhaneműből álló felajánlást ezúttal olyanok kapták, akik más ajándékosztási listán nem szerepeltek.

A Magyarországi Vietnámiak Egyesülete egy éve kereste meg Zugló Önkormányzatát azzal, hogy szeretne segíteni a szegénységben élőknek. Szabó Rebeka alpolgármester segítségével tavaly karácsonykor a Patrónus Nappali Otthon gondozottjait lepték meg egy asztali számítógéppel, idén húsvétkor pedig a Meseház Óvodába vittek játékokat.

– Nagyon megható ez az ajándékozási szándék, és igazán szép példája annak, miként lehet egy közösség részévé válni – mondta Szabó Rebeka. A csomagok tartalmát – amelyek összértéke 300 ezer forint – a ZCSK alkalmazottainak közreműködésével állították össze. Mindenki kapott egy meleg sapkát, tésztát, olajat, konzerveket, teát, lisztet, riszt, szalámit, kakaóport és szaloncukrot.

Fotó: Képszerkesztőség

– Ezúttal olyan rászorulóknak adtuk tovább az ajándékokat, akik nem szerepeltek az önkormányzat hivatalos listáján. Vannak köztük kisgyerekes családok és egyedülálló idősek is – magyarázta Pataki Éva, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, aki külön megköszönte, hogy az ajándékozók a ZCSK munkatársaira is gondoltak.

Az adományokat az MVE, a Magyar-Vietnámi Baráti Társaság és a Zuglói Vietnámiak Közösségének tagjai adták össze. – Zuglóban 400-450 vietnámi él. Bár más a kultúránk, más a szülőföldünk, egy közös pontunk biztosan van, mégpedig, hogy Magyarország a mi hazánk – mondta Nguyen Duc Thuan, a Magyarországi Vietnámiak Egyesületének elnökségi tagja.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb