Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több bűnözőt is elfogtak a rendőrök

Két férfit azzal gyanúsítanak, hogy több alkalommal is követtek el bűncselekményeket Zuglóban és Kőbányán. Február közepén a Fogarasi úton egy áruszállító járműből loptak el készpénzt, bankkártyákat és hivatalos dokumentumokat. Március 10-én, a Nagy Lajos király útján egy szintén áruszállító autóból loptak el személyes holmikat, majd ugyanazon a napon Kőbányán, a Pilisi utcában egy lezárt járművet törtek fel. A két férfit a zuglói és kőbányai rendőrök Hatvan közelében tartóztatták fel.

Napjaink bosszantó bűncselekménye az autók katalizátorának levágása. Éppen ezért jó hír, hogy egy olyan párost is sikerült elfogniuk a zuglói rendőröknek, akik ilyen bűncselekményt követtek el. A két férfi március 14-én kora este, a Dorozsmai utcában próbálta levágni egy autó katalizátorát, ám egy szemtanú megzavarta őket, ezért sietve elhagyták a helyszínt. A szemtanú az egyik elkövetőt kopasz, középkorú férfiként írta le, akinél egy akkumulátoros fűrész volt. A rendőrök két nappal később megállítottak egy autót, amelynek sofőrje éppen a fenti bűncselekmény egyik elkövetője volt. A férfi elismerte tettét. Társa ellen körözést adtak ki, végül önként feladta magát.

Március 15-én este – 20 óra után – két fiatalembert igazoltattak a rendőrök, akik a kijárási korlátozások ellenére az utcán tartózkodtak. Mivel engedéllyel nem rendelkeztek, a rendőrök feljelentést készítettek az esetről. A két huszonéves fiatal ezután egyikük munkahelyére, egy Erzsébet királyné úti építkezésre ment, ahonnan szerszámgépeket tulajdonítottak el. A lopott holmival hazafelé tartottak, amikor ismét összefutottak a rendőrökkel. Az egyenruhásoknak gyanússá vált a sok eszköz a két férfi kezében, s mivel megnyugtató magyarázatot nem tudtak adni azok eredetére, előállították őket a kerületi kapitányságra. A gyanúsítottak kihallgatásuk során elismerték a bűncselekményt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Nagyítás
Kontraszt