Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több milliós kárt okozott a vihar Zuglóban

A kerület 28 önkormányzati intézményében keletkezett kisebb-nagyobb kár a keddi vihar miatt. A Zuglói Zrt. már megkezdte a károk helyreállítását.

A hatalmas vihar a legtöbb helyen beázással járt, de több helyszínen a szél is komoly rombolást végzett május 23-án. Elmozdította például a Bolgárkertész utcai Óperenciás Óvoda ereszcsatornáit, és faágakat is letört az udvaron. Több bölcsődéből, illetve a Családsegítő és Gyermekjóléti Központból, valamint a Cserepesházból is jelentettek beázást, a Tücsöktanya Óvodánál pedig teljesen fel kell újítani az épület tetejét.

A Zuglói Zrt. munkatársai a vihar után rögtön megkezdték a károk felmérését. Az épületekbe jutott víz kiszivattyúzása azonnal megkezdődött, de a helyreállítás, az elázott helyiségek fertőtlenítése több időt vesz igénybe.

– A felmérés még nem zárult le, de az már most is látszik, hogy több milliós kárt okozott az ítéletidő – közölte Baracskai Gábor, a Zuglói Zrt. vezérigazgatója. – Azokban az esetekben, ahol a nyílászárók cseréje, vagy a tető felújítása is szükségessé vált, folyamatban van a műszaki- és a költségtervek előkészítése. Az a cél, hogy a hasonló esetek megelőzhetőek legyenek, hiszen egyre gyakoribbak az extrém viharok – tette hozzá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb