Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több mint 200 komposztládát osztottak ki

Másodjára osztott komposztládákat az önkormányzat szeptember 18-án a Zuglói Civil Házban. A tavaszi alkalomhoz hasonlóan most is előadást tartott a SZIKE Egyesület.

A tavasszal elindított komposztprogram őszi folytatására sok társasházban és családi házban élő zuglói jelentkezett, valamint 50 közintézmény is jelezte igényét a ládákra. Egyre többen tartják fontosnak a környezetvédelmet. Yaro Patrice is sorba állt a ládáért. Szerint nemcsak hogy gazdaságos a komposztálás, de hasznos is. Fontosnak tartja, hogy az emberek egyénileg is tegyenek a fenntarthatóság érdekében, és senki se égesse el kertjében a hulladékot. Dőring András már régóta komposztál. Eddig a zöldhulladékot egy faládába gyűjtötte, de az szétrohadt. A műanyag láda és a szakmai előadás miatt csatlakozott az önkormányzat programjához.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A Komposztprogram civil partnere a SZIKE Egyesület. A szervezet elnöke, Gellért Miklós a tavaszi alkalomhoz hasonlóan most is előadást tartott. – Komposztálni azért kell, mert katasztrofális állapotban van a talaj. Emiatt a zöldségekben, gyümölcsökben minimális a tápanyag – jelentette ki az elnök. Azt mondta, a komposztálás egyik legfontosabb szabálya, hogy ne rohadjon a zöldhulladék. Ezért azt lazán kell a ládába tenni, nem szabad megtaposni. Ha pedig sok nedves anyag kerül bele – például dinnyehéj –, faforgáccsal lehet fenntartani az egyensúlyt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb