Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zöld utat kapott a zuglói fizetőparkolók kiépítése

A képviselő-testület csütörtökön megalkotta a Zugló területén várakozó és az üzemképtelen járművek tárolására vonatkozó rendeletét, amely várhatóan 2016. március 1-én lép életbe. Az előterjesztést valamennyi képviselő megszavazta.

A rendelet értelmében a fizetős övezetekben élő zuglóiak első autója ingyenesen parkolhat, míg a másodikra jelentős díjengedményt kapnak. Meghatározott ideig díjmentesen várakozhatnak a terület egészségügyi ellátásában résztvevők, míg a fizetőzónában működő vállalkozások járművei kedvezményesen parkolhatnak.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A Városliget és az Örs vezér tere környékén azért volt szükség a díjköteles várakozási övezet kialakítására, mert ezeken a területeken megszaporodtak a kerület utcáit P+R parkolónak használók. Az idegen autók zavarják a lakosság nyugalmát, lehetetlenné teszik az ott élők parkolását. Karácsony Gergely polgármester elmondta, a későbbiekben az átparkolások függvényében az önkormányzat újabb területeket vonhat be a fizetős zónába.

Arról is döntés született, hogy Zugló csatlakozik a 2016. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Emellett a képviselők elvi döntést hoztak a Meseház Bölcsődében keletkezett viharkár végleges felszámolásáról, a Zuglói Civil Ház zöldtetőssé tételéről és a Csertő park 5–22. szám környezetének felújításáról.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb