Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több szem többet lát

A Belügyminisztérium pályázati támogatásának, illetve a zuglói önkormányzatnak köszönhetően az új esztendőben hat kamerával bővült a kerület térfigyelő rendszere.

A kamerarendszer bővítését a bűncselekmények számával indokolta Hajdu Flórián alpolgármester, aki elmondta, hogy a jövőben hasonló fejlesztéseket terveznek a Csertő parkban és az Újváros parkban is. Az új kamerákat jelképesen a Füredi parkban adták át január 15-én, ahol megjelent Dragon Sándor zuglói rendőrkapitány, Kovács-Csincsák László, a ZKNP ügyvezetője és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is.

Fotó: Képszerkesztőség

A most átadott hat eszközzel Zuglóban 159-re emelkedett a térfigyelő kamerák száma, amely az egyik legmagasabb szám a fővárosban. A XIV. kerületben azonban nemcsak a rendszer bővítésére, hanem a fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetnek. Decemberben a Szomszédom a Rendőr program keretében kilenc körzeti megbízottnak olyan szolgálati mobiltelefonokat adtak, amelyek képesek a térfigyelő kamerák képeit is megjeleníteni. Ez azt jelenti, hogy az idei esztendőben már kilenc szempárral több figyeli a kamerák által rögzített képeket.

Jelenleg is zajlik a Füredi úton elhelyezett kamerák adatátviteli rekonstrukciója, amely folyamatot hamarosan a Bosnyák térre is kiterjesztik. Ez utóbbi helyen a rekonstrukció mellett a kamerarendszer bővítését is tervezik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb