Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kiállítás mesél a Bethesda 150 évéről

Az idén 150 éves Bethesda Gyermekkórház történetét, számos tárgyi emlékét ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Stefánia Palotában nyílt tárlatra.

Sok más mellett diakonissza ruhát, korabeli lelkészi palástot, kelyhet, orvosi mérleget, a kórházban lévő egykori óvóhely tervét is kiállították a szervezők. “A Bethesdának különleges légköre, hangulata van, az egykori diakonisszák munkája még ma is érződik. Az intézményben nemcsak az orvostudomány eszközeivel gyógyítják a gyerekeket, hanem szeretettel is” – hangsúlyozta köszöntőjében a kiállítás fővédnöke, Karácsony Gergely polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A kórház főigazgatója azt mondta, küzdelmes, de nagyon szép 150 év áll a kórház mögött. Mint fogalmazott, olyan múltjuk és hagyományaik vannak, amelyek ma is inspirálóak. “Sok a tennivaló. A Bethesda és az Ilka utcai épületünket is bővítenünk kellene, és nagy társadalmi igény van arra, hogy szülészeti osztályt is működtessünk” – magyarázta Velkey György.

A péntek délutáni megnyitón megjelent Nagy Ágnes egykori diakonissza, Csanády Andrásné Bodoky Ágnes, akinek rokonai az alapítók között voltak, édesapja igazgató is volt a kórházban. A programon részt vett Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője, Szabó Rebeka és Hajdu Flórián alpolgármesterek, valamint Sokacz Anikó, Cseke Vanda, Lévai Sándor és Gyügyei Attila önkormányzati képviselők is.

Az ingyenes kiállítás február 3-ig látogatható.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb