Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több támogatást kapnak a nemzetiségi önkormányzatok

Parkolási kedvezményekről, a Nemzetiségek Házáról és a helyes gazdálkodásról is szó esett az idei első nemzetiségi kerekasztal-megbeszélésen, március negyedikén.

A nemrégiben elhunyt Zuglói Román Önkormányzat képviselője, Balogh Ottó tiszteletére egyperces néma főhajtással kezdődött a hétfői program, majd Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok bemutatta a jelenlévőknek Bodó Eszter jogtanácsost és Bottyán Lászlót, a pénzügyi és költségvetési csoport vezetőjét, akikhez segítségért fordulhatnak a nemzetiségi önkormányzatok.

A tanácsnok elmondta, idén a tavalyihoz képes 300 ezer forinttal több, 1 millió 800 ezer forinttal támogatják a nemzetiségi önkormányzatok működését, megrendezik a nemzetiségek napját, továbbá arra biztatta a kerekasztal résztvevőit, hogy használják ki a feladatalapú hozzájárulásokat is.

Ismét szóba került, hogy a nemzetiségi önkormányzatoknak is szüksége lenne kedvezményes parkolókártyára, emellett probléma, hogy rosszak a zárak a Nemzetiségek Házán, amire egy elektromos kaput is szeretnének. Sokacz Anikó és Hajdu Flórián alpolgármester azt ígérte, minél előbb megoldást keresnek a problémára, mint ahogy annak is utánanéznek, hogyan kaphatnának tiszteletdíjat, költségtérítést a nemzetiségi önkormányzatok elnökei, képviselői. A jelenlévők megállapodtak abban is, hogy rövid időn belül megoldást találnak a nemzetiségek bankkártya-használatára.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb