Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Több tucat zsák szemét gyűlt össze

Ruhákat, flakonokat, kerámiaedényeket, CD-lemezeket, sörösdobozokat és üvegeket, építési törmeléket szedtek össze a CivilZugló Egyesület Tagjai és a hozzájuk csatlakozók május 7-én. A szervezet három éve kapcsolódott be először TeSzedd! önkéntes szemétszedési akcióhoz.

Több mint harmincan gondolták úgy, ott a helyük a Báthory István parkból induló programnak. Nem volt kérdés Csóka Gergely számára sem, hogy részt vesz-e a programon vagy sem. Úgy gondolja, ha minél több ember látja, hogy sokan szedik a szemetet, szép és tiszta környezetük, akkor talán kevésbé szemetelnek mások is. Egyébként szerinte maga a szemétszedés nem oldja meg a problémát, úgy fogalmazott, hogy az csak hirtelen tűzoltás, dolgozni kellene a szemléletformáláson.

Fotó: Balogh Róbert

Várnai László, az egyesület elnöke elmondta, évről évre egyre többen csatlakoznak hozzájuk, szerinte fontos, hogy megszólítsák a lakosokat. A szombat délelőtti programon az Erzsébet királyné útjától a Szugló utcáig tisztították meg a területet a vasúti töltés oldalán. – Szégyenteljes, borzalmas állapotok vannak, komplett ruhatárakat, kerámiaedényeket, építési törmeléket, italos dobozokat, üvegeket, CD-lemezeket szedtünk össze, több tucat zsák telt meg szeméttel – magyarázta Várnai László, aki szerint minden terület gazdájának, legyen az a MÁV, az önkormányzat vagy a főváros, kötelessége tisztán, rendezetten tartania azt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb