Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló is bekerült rövid időre a bringás sportvilág eseményei közé

Május 6. és 8. között Magyarországon rendezték meg a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenyének, a Giro d’Italia rajtját és első három szakaszát. A három etapból pedig kettő Zuglót is érintette.

A három nagy háromhetes verseny, a francia, az olasz és a spanyol körverseny közül eddig még egyik sem érintette hazánkat, így érthető módon nagy várakozás előzte meg a Giro debütálását. Már május 4-én több tízezer ember előtt zajlott a Hősök terén a csapatok bemutatása, a legnagyobb ovációt természetesen a három magyar versenyző, Valter Attila, Peák Barnabás és Fetter Erik kapta.

Az igazi szenzáció azonban a május 6-i (Magyar Sport Napján) Grande Partenza (Nagy Rajt) volt, mely látványos körülmények között a Hősök teréről indult, és az Andrássy út irányába hagyta el a kerületet. A 176 fős mezőny 198 km kerekezés után érkezett meg Visegrádra. A szakaszt végül óriási hajrát követően a holland Mathieu van der Poel nyerte, a legjobb magyar, Valter Attila pedig a 29. lett.

Május 7-én ismét Zuglóban, a Hősök terén találkozott a kerékpáros elitmezőny, hogy aztán egyesével indulva, és 9,2 km-t megtéve minél gyorsabban eljussanak a versenyzők a budai várba. Az időfutamot a brit Simon Yates nyerte, Fetter Erik pedig a legjobb magyarként a 45. helyen zárt.
Ezt követően a mezőny Kaposvárra költözött, ahonnan az utolsó magyarországi futam rajtolt, és a fél Dunántúlt bejárva Balatonfüredre érkezett meg, majd a verseny Szicíliába költözött át, és innentől kezdve olasz területen folytatódik a küzdelem.

Giro - Hősök tere - illusztráció

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Két napig azonban Zugló volt a bringás sportvilág központja, s mivel a Giro magyarországi bemutatkozása kiválóra sikeredett, David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke még azt is lehetségesnek ítélte, hogy a közeljövőben a világ legrangosabb kerékpáros körversenye, a Tour de France is érinteni fogja majd Magyarországot.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb