Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tőled is függ!

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola két osztályközössége és egy tanulója kapott díjat a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Tőled is függ! pályázatán. A diákok a KEF által korábban meghirdetett Tőled függ! videópályázatra beküldött kisfilmeket elemezték, javaslatokat tettek a kerületi prevenciós tevékenységekre.

A tavaly indított felhívásra az intézmény akkori 9.a, 9.b osztálya, valamint Wolf Gergely küldött vissza díjat érdemlő munkát. Az iskola igazgatója azt mondta, nagyon fontosnak tartják, hogy nevelési munkájuk során nyissanak a külvilág felé is, ne csak tanórai keretek között valósítsák meg programjaikat. Ezért örült a pályázatnak, amit szerinte a legjobbkor írtak ki.

– A gyerekek tavaly november óta online világban tanultak, beilleszkedett a napi életükbe, hogy videókat elemezzenek, azokkal foglalkozzanak – részletezte Puszter Bernadett.

Horváth Csaba köszöntőjében hangsúlyozta: a kábítószer az élet egyetlen problémáját sem oldja meg, viszont a szerhasználat nagyon súlyos következményekkel járhat.

– Tönkreteheti, súlyosabb esetben el is veheti a fiatalok életét. Nagyon fontos, hogy ez a jelenség visszaszoruljon – fogalmazott a polgármester, és megköszönte a diákoknak, hogy egy ma divatosnak tartott jelenséggel szemben egy másik alternatívát mutatnak, ami az egyetlen módja annak, hogy megfékezzék a szerhasználatot.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Zugló országgyűlési képviselője, Tóth Csaba úgy vélekedett, a pályázaton való részvétel, a megelőzésről való gondolkodás irányt mutat a fiataloknak, jó útravaló a jövőre.

Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke rámutatott, a beérkezett pályaműveket fel tudják használni munkájuk során, általuk eredményesebb lehet a szervezet prevenciós tevékenysége.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb