Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tizenöt éves a Panelkutya Egyesület

Rendhagyó kiállítással mutatta be működésének 15 évet a Panelkutya Egyesület: az elmúlt évek életképeit láthatták az érdeklődők, a fotók megmutatták a gazdik és a kutyusok közötti különleges kapcsolatot.

Az idők folyamán valódi közösséggé formálódott az egyesület, a tagok úgy alakították ki a kutyafuttatójuk, vagyis a Kutyakert házirendjét, hogy a kistestű, a nagytestű és a különböző habitusú kedvencek is jól érezzék magukat. Nagyon sokan és sokat dolgoznak azért is, hogy megismertessék a felelős állattartás szabályait. Baráth Ágnes, a szervezet elnöke azt mondta, évekkel ezelőtt példaértékű megállapodás született az önkormányzattal, hiszen megengedték, hogy használják a területet, amin kutyafuttatót alakítottak ki, mégpedig úgy, ahogy a kutyáknak a legjobb.

A kiállítás fővédnöke Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője, büszke arra, hogy az egyesület nemcsak a felelős állattartásra neveli az embereket, hanem közelebb hozza a kutyásokat és a nem kutyásokat egymáshoz, éppen ezért adója 1 százalékával évek óta támogatja a Panelkutya Egyesületet, és ha kell, kutyajátszó-eszközöket is vásárol.

Szabó Rebeka alpolgármester a kutyák és az emberek közötti különleges kapcsolatot hangsúlyozta a megnyitón. Rávilágított arra is, hogy a szervezet tapasztalatait az önkormányzat is kamatoztatni tudja más kutyafuttatókkal kapcsolatban, valamint nagyon fontos és jó tanácsokat kapott Baráth Ágnestől akkor is, amikor a járvány miatt új házirendet kellett kialakítani a kerületi futtatókon.

Fotó: Balogh Róbert

A programon, amely Gyertyán Balázs bűvész előadásával zárult, mások mellett részt vett Hajdu Flórián alpolgármester és egy-egy gazdi négylábú barátja is. A kiállítás szeptember 25-ig látogatható a Zuglói Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb