Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Továbbra is megkapják a működési támogatást a háziorvosok

Beszámolók elfogadásáról, a légtérzaj-mérés megrendeléséről, valamint a háziorvosok működési támogatásáról és a nyári igazgatási szünet időpontjáról is döntött a képviselő-testület február 21-én.

Az ülés kezdetén Karácsony Gergely polgármester elmondta, hogy a Récsei Center ügyében tájékoztatást kapott Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkártól. Eszerint az egykori buszgarázs műemlékcsarnoka az elképzelések szerint a Nemzeti Korcsolyázó Központba integrálódik, és ebben helyet kapnak majd lakossági szolgáltatások is. A megvalósítás azonban hosszabb időt vesz igénybe, ezért a Récsei Center várhatóan még sokáig bevásárlóközpontként működik tovább.

Fotó: Képszerkesztőség

A képviselő-testület elfogadta a kerületi tűzoltó-parancsnokság 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A jelentés szerint Zuglóban tavaly a 2017. évihez képest 22 százalékkal kevesebb káreset történt. A szervezet egységei az elmúlt évben 1293-szor vonultak ki, ebből 864 alkalommal Zuglóban, míg más kerületben, illetve Pest megyében 429-szer.

A képviselő-testület ezen túlmenően tudomásul vette még az önkormányzata 2018. évi lakáshasznosítási tervének végrehajtásáról szóló beszámolót is.

Az ülésen a képviselők arról is döntöttek, hogy a magas eszközbeszerzési költségek miatt az önkormányzat a zuglói légtérzaj elleni akcióterv keretében műszerbérléssel oldja meg a kerületben a repülőgépzaj mérését. Az adatgyűjtést várhatóan májusban és augusztusban végzik két-két hétig, napi huszonnégy órában.

Fotó: Képszerkesztőség

A testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat szerződést kössön az S.O.S. Krízis Alapítvánnyal a családok átmeneti otthona keretében működő kiléptető lakás létrehozására. A képviselők arról is döntöttek, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 1. és 2019. augusztus 4. között igazgatási szünet lesz.

A képviselő-testület emellett úgy határozott, hogy továbbra is folyósítja a zuglói háziorvosok számára a 2016 novemberében megszavazott, havi bruttó 40 ezer forintos működési támogatást.

A testület jóváhagyta azt is, hogy a városháza a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal haszonkölcsön szerződést kössön a Zugló tulajdonában lévő Angol utca 50. szám alatti ingatlanra. Az épület felújítását követően a kisebbségi szervezet rendezvényeket, felzárkóztató és integrációs programokat tart majd a létesítményben.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb