Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Idősbarát Zuglót szeretnének

Az idősek támogatása, az életjáradék program és az idősügyi stratégia volt a fő téma a február 22-i idősügyi kerekasztal-megbeszélésen.

Hevér László György idősügyi tanácsnok, a kerekasztal elnöke beszámolt arról, hogy kezdeményezi az év végi támogatásra és a karácsonyi csomagokra szánt keretösszeg emelését, emellett felhívta a figyelmet arra a pályázati lehetőségre, amely a szociálisan rászoruló, 65. életévüket betöltött embereket támogatja. Azt is elmondta, hogy 40 millió forintot különítettek el a Harmónia Idősek Klubjának felújítására.

Szabó Rebeka alpolgármester arról tájékoztatta a házasságkötő teremben megtartott program résztvevőit, hogy már folyik az igényfelmérés az életjáradék-programról. Az érintettek telefonon (06 1 872 9100), vagy az űrlap kitöltésével is jelezhetik igényüket. Az adatlapot az önkormányzat címére (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) kell visszaküldeni.

A pénteki megbeszélésen kiemelten foglalkoztak az idősügyi stratégiával, amelynek elkészítésében Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az éveknek Országos Szövetség elnöke segíti az önkormányzatot. Munkája során 19 emberrel készített interjút, 13 zuglói intézménnyel került kapcsolatba. A stratégia célja egy olyan idősbarát Zugló, amelyben minden időskorú lakos értékesnek, hasznosnak, megbecsültnek érezheti magát, és biztonságban élhet.

Gyügyei Attila, a kerekasztal társelnöke az idősek ellátásával kapcsolatban azt emelte ki, fontos, hogy megszólítsák a fiatal családokat, valamint az egyházakat. Hangsúlyozta: Zuglónak nincs mit szégyellni, mindent megtesznek az idősekért.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb