Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tűzoltók elismerése

Hajdu Flórián alpolgármester a Tűzoltók-napja alkalmából elismeréseket adott át az Egressy úti tűzoltólaktanyában.

– Az éves parancsnoki beszámolót hallgatva a képviselő-testülettel közösen azt tapasztaltuk, hogy 2019-ben hiába csökkent valamelyest a tűzesetek száma, a műszaki mentéseké olyannyira megnőtt, hogy a tűzoltóknak legalább annyit, ha nem többet kellett dolgozniuk tavaly, mint az előző években. Ehhez a munkához szeretnénk valamennyi segítséget nyújtani. – mondta Hajdu Flórián.

A zuglói tűzoltók minden évben eszköztámogatást kapnak az önkormányzattól, utóbbi nemrég egy Dacia Duster személyautót is vásárolt a katasztrófavédők számára. Ezen kívül minden hónapban egy tűzoltót elismerésben is részesítenek.

Fotó: Balogh Róbert

A legnagyobb támogatás azonban az, hogy a Zuglói Önkormányzat minden évben Szent Flórián napján (május 4-én) pénzjutalommal járó elismeréseket ad át a felettesei által javasolt tűzoltóknak. Idén, a koronavírus-járvány miatt májusban nem lehetett ünnepséget tartani. Hajdu Flórián alpolgármester pedig most pótolta az elmaradt a jutalmakat. Az Év Kiváló Tűzoltója elismerő oklevelet ezúttal Csaplár András és Kardos Zoltán tűzoltó főtörzsőrmesterek, Megyes Attila és Tóth Balázs Zoltán tűzoltó törzszászlós, Szűcsné Máté Lujza és Szőke Orbán tűzoltó százados, valamint Poszmik Ádám tűzoltó alezredes vehették át.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb