Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új burkolatot kapott a Kerékgyártó utca páros oldala

Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz. Az átadó sajtótájékoztatóján Horváth Csaba polgármester és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a Budapesti Útépítési Program biztosa mondott beszédet.

A polgármester elmondta, hogy egy világváros szintmérője az utak minősége, ezért Horváth Csaba jogos elvárásnak tartotta a földutak fokozatos felszámolását Zuglón belül is. Négy újabb helyszínen alakítottak ki kulturált, Zuglóhoz méltó körülményeket. A legtöbb építési munka a Kerékgyártó utcában zajlott, ahol a 4. és az 5. ütemmel folytatódott az utca rendbetétele.

Ez az útszakasz egy esős időben nehezen használható és nehezen megközelíthető volt. Pécsi Diána, a körzet képviselője és Hajdu Flórián alpolgármester koordinálta a projektet – tudtuk meg Horváth Csabától. – Ez egy ritka pillanat, amikor a kormányoldal és az önkormányzat egy fejlesztésben egymásra talált. Kívánom, hogy sok olyan projektünk legyen, amely a politikai véleményéken túlmutat, és az itt élők érdekeit szolgálja.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében hangsúlyozta, hogy a mostani beruházás nem egyszeri együttműködés az önkormányzat és a kormány között.

A Budapesti Útépítési Program keretében közel húszmilliárd forint került szétosztásra a budapesti, főleg külső kerületek között, azzal a céllal, hogy a hasonló földutak szilárd útburkolatot kapjanak, és európai közlekedési feltételeket biztosítsanak az itt lakók számára.

Végül a polgármester a felújítási munkák folytatásáról beszélt, amelyek keretében a jövőben újabb pályázatokon keresztük újabb útszakaszokat készülnek rendbe tenni.

A sajtótájékoztatón részt vettek Sógor László és Borbély Ádám önkormányzati képviselők is.

A fejlesztés főbb adatai:

A beruházás összköltsége bruttó 450 millió forintot tesz ki, amelyből a kormányzati támogatás 283 millió forint, az önkormányzat saját része 197 millió forint. A földutas támogatási feltételeknek megfelelően az utca páros oldala és az Öv utca-Szuglói körvasút sor páratlan oldala közel 900 m hosszan épült meg. A 3,5 m széles aszfalt burkolatú út mellett, a helyi adottságokat figyelembe véve, 2 m széles térkő burkolatú parkolósávot alakítottak ki, a kapubehajtók új, egységes burkolatot kaptak. A Szentes utca vörös térkővel kiemelt (magasított) csomópontként épült meg, az utat egyirányúsították. A vízelvezetést víznyelőkön, szikkasztóárkokon, szikkasztóblokkokon keresztül valósítják meg.

A Szablya utcában a Jeszenák János utca és a Gödöllői utca között 94 méter hosszon aszfaltoztak és itt is kiépítették a vízelvezetéshez szükséges infrastruktúrát.

A Rákosszeg utcában az Ungvár utca – Dorozsmai utca – Kassai utca között 175 méter hosszan épült új aszfaltút, és kiépült a vízelvezetés is.

A megújult utcákat már lehet használni, de a munka nem ért véget, hiszen a környék zöldebb is lesz, az őszi faültetési időszakban ugyanis 22 fát, 2400 cserjét is elültetnek, ezen kívül 5800 négyzetméternyi területet füvesítenek majd.

A számok szerint összesen 5300 négyzetméter aszfaltot terítettek le, 2700 négyzetméternyi térburkolatot helyeztek el, 15 db vízelnyelő épült, 307 négyzetméter szikkasztóárkot, 72 db szikkasztóblokk alakítottak ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb