Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új burkolatot kapott a Kerékgyártó utca páros oldala

Zugló Önkormányzata és a magyar kormány együttműködésében a Kerékgyártó utcában, Pécsi Diána képviselő körzetében megújult egy útszakasz. Az átadó sajtótájékoztatóján Horváth Csaba polgármester és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, a Budapesti Útépítési Program biztosa mondott beszédet.

A polgármester elmondta, hogy egy világváros szintmérője az utak minősége, ezért Horváth Csaba jogos elvárásnak tartotta a földutak fokozatos felszámolását Zuglón belül is. Négy újabb helyszínen alakítottak ki kulturált, Zuglóhoz méltó körülményeket. A legtöbb építési munka a Kerékgyártó utcában zajlott, ahol a 4. és az 5. ütemmel folytatódott az utca rendbetétele.

Ez az útszakasz egy esős időben nehezen használható és nehezen megközelíthető volt. Pécsi Diána, a körzet képviselője és Hajdu Flórián alpolgármester koordinálta a projektet – tudtuk meg Horváth Csabától. – Ez egy ritka pillanat, amikor a kormányoldal és az önkormányzat egy fejlesztésben egymásra talált. Kívánom, hogy sok olyan projektünk legyen, amely a politikai véleményéken túlmutat, és az itt élők érdekeit szolgálja.

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében hangsúlyozta, hogy a mostani beruházás nem egyszeri együttműködés az önkormányzat és a kormány között.

A Budapesti Útépítési Program keretében közel húszmilliárd forint került szétosztásra a budapesti, főleg külső kerületek között, azzal a céllal, hogy a hasonló földutak szilárd útburkolatot kapjanak, és európai közlekedési feltételeket biztosítsanak az itt lakók számára.

Végül a polgármester a felújítási munkák folytatásáról beszélt, amelyek keretében a jövőben újabb pályázatokon keresztük újabb útszakaszokat készülnek rendbe tenni.

A sajtótájékoztatón részt vettek Sógor László és Borbély Ádám önkormányzati képviselők is.

A fejlesztés főbb adatai:

A beruházás összköltsége bruttó 450 millió forintot tesz ki, amelyből a kormányzati támogatás 283 millió forint, az önkormányzat saját része 197 millió forint. A földutas támogatási feltételeknek megfelelően az utca páros oldala és az Öv utca-Szuglói körvasút sor páratlan oldala közel 900 m hosszan épült meg. A 3,5 m széles aszfalt burkolatú út mellett, a helyi adottságokat figyelembe véve, 2 m széles térkő burkolatú parkolósávot alakítottak ki, a kapubehajtók új, egységes burkolatot kaptak. A Szentes utca vörös térkővel kiemelt (magasított) csomópontként épült meg, az utat egyirányúsították. A vízelvezetést víznyelőkön, szikkasztóárkokon, szikkasztóblokkokon keresztül valósítják meg.

A Szablya utcában a Jeszenák János utca és a Gödöllői utca között 94 méter hosszon aszfaltoztak és itt is kiépítették a vízelvezetéshez szükséges infrastruktúrát.

A Rákosszeg utcában az Ungvár utca – Dorozsmai utca – Kassai utca között 175 méter hosszan épült új aszfaltút, és kiépült a vízelvezetés is.

A megújult utcákat már lehet használni, de a munka nem ért véget, hiszen a környék zöldebb is lesz, az őszi faültetési időszakban ugyanis 22 fát, 2400 cserjét is elültetnek, ezen kívül 5800 négyzetméternyi területet füvesítenek majd.

A számok szerint összesen 5300 négyzetméter aszfaltot terítettek le, 2700 négyzetméternyi térburkolatot helyeztek el, 15 db vízelnyelő épült, 307 négyzetméter szikkasztóárkot, 72 db szikkasztóblokk alakítottak ki.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb