Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új életet kezdhet a hattagú család

Huszonöt helyett már száz négyzetméteres, felújított önkormányzati bérlakásban él a Rácz család. József és Jennifer négy kiskorú gyermekükkel egy hónapja költöztek be a Hungária körúti lakásba, amely az önkormányzat és a Nyugodt Szív a Lakhatásért Alapítvány együttműködésének köszönhetően újult meg.

A család évek óta küzdött lakhatási problémával: átmeneti otthonokban éltek, legutóbb a József édesapjának kiutalt 25 négyzetméteres önkormányzati lakásba költözhettek, de a bérleti szerződés lejárta után nem maradhattak ott. Több mint két éve állnak kapcsolatban az alapítvány munkatársaival, az új otthon megteremtésében is ők segítettek.

– Nagyon megkönnyebbültünk, most már biztonságban érezzük a gyerekeinket, biztos fedél van a fejünk felett – mondta a születése óta vak József, aki családjával november 7-én költözött be a lakásba.

Fotó: Képszerkesztőség

Az önkormányzat és az alapítvány közötti megállapodás értelmében a szervezet vállalta, hogy felújít egy bérlakást, cserébe kiválaszthatták, hogy melyik zuglói család költözzön oda. Szabó Rebeka alpolgármester az ünnepélyes átadón kiemelte, örül, hogy igazi közösségi együttműködés eredményeként kapott új otthont a család.

A Nyugodt Szív a Lakhatásért Alapítvány más szervezetektől és magánszemélyektől is kapott segítséget, felajánlást ahhoz, hogy minél előbb beköltözhessenek az új lakók – közölte Bod Judit, az alapítvány mentora. A pénteki átadón mások mellett részt vett Horváth Zsolt alpolgármester és Hevér László György önkormányzati képviselő, a szociális bizottság elnöke is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb