Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb mérföldkő a látássérültek ellátásában

Tovább erősödik az együttműködés a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) és a Vakok Állami Intézete (VÁI) között. 

A két intézmény közötti megállapodás értelmében előre megbeszélt időpontban várják a látássérülteket a Hermina úti és az Örs vezér terei szakrendelőben, ahol az ellátáson túl minden segítséget megadnak számunkra ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat.

A közös munka legújabb eredménye egy szervezett, kibővített szűrőprogram, amit októberre terveznek. “Bővítjük a vizsgálatok körét, urológiai, nőgyógyászati, belgyógyászati és bőrgyógyászati szűrés is lesz” – mondta Szabóné Berta Irén, a VÁI igazgatója.

“Az együttműködés keretében érzékenyítő programokat is tartunk, ahol a szakemberek azt magyarázzák el, hogyan kell hatékonyan segíteni a látássérülteket” – hangsúlyozta Dr. Révai Tamás, a ZESZ igazgató főorvosa, aki hozzátette: intézményvezetőként és orvosként is felemelő érzés, hogy részt vehet a programban.

A ZESZ és a VÁI közötti munkát Cseke Vanda képviselő, az egészségügyi bizottság tagja koordinálja, aki személyes érintettség miatt harminc éve áll kapcsolatban a látássérültekkel. “Ha akadálymentesítésről van szó, a legtöbb embernek még ma is elsősorban a mozgássérültek részére kiépített rámpák, lekerített útszélek jutnak eszébe, ám mellettük azokra is gondolnunk kell, akik bottal vagy tapintás útján képesek csak érzékelni a környezetüket. A tájékozódás mellett fontos, hogy figyelmet fordítsunk a lelkükre is, és egy-egy vizsgálat során pontosan elmagyarázzuk nekik, mikor és mi fog történni” – emelte ki a képviselő.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb