Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb segítség a rászorulóknak

Megnyílt Zugló második adományboltja. A Cseriti adománybolt-hálózat által működtetett üzlet az Erzsébet királyné útja 64/B szám alatt várja vásárlóit.

A keddi megnyitón Szabó Rebeka kiemelte, hogy ebben az üzletben a hajcsattól kezdve a bútorokon át akár háztartási gépek is vásárolhatók. – Mindezt természetesen jóval a piaci ár alatt tehetik meg az érdeklődők. Emellett az adományboltnak még egy nagyon fontos üzenete van: szeretnénk arra is felhívni a figyelmet, hogy a feleslegessé vált tárgyainktól nem feltétlenül úgy kell megszabadulnunk, hogy kidobjuk azokat a szemétbe, hanem a még használható dolgokat másoknak is továbbadhatjuk – tette hozzá az alpolgármester.

Ezt a szempontot emelte ki Sáhy Gábor, a budapesti Cseriti adománybolt-hálózat vezetője is, aki elmondta, hogy Zuglóban már régen szerettek volna egy ilyen pontot. – Eddig hét üzletünk volt, az elsőt még 2011-ben nyitottuk a III. kerületben, és jelenleg a XVIII. kerület az egyetlen, amelyben két boltot is üzemeltetünk. Ezt szeretnénk majd Zuglóban is, ahol nagyon jó a kapcsolatunk az önkormányzattal, és a jövőben még inkább erősödhet majd az együttműködésünk – fogalmazott.

Fotó: Képszerkesztőség

Terveik között szerepel, hogy figyelemfelhívó céllal Cseriti-boxokat juttatnának el a hivatalokba, amelyeken keresztül kisebb tárgyak adományozhatók. Az önkormányzat és a bolthálózat emellett közösen szorgalmazza, hogy olyan iskolai foglalkozások induljanak, amelyek segítik a tudatos környezetformálást, a gyerekeken keresztül pedig a felnőttekhez is könnyebben eljutnának az ilyen típusú kezdeményezések.

Az új zuglói adománybolt hétfőtől péntekig 10.00 – 18.00, szombaton pedig 10.00 – 14.00 óra között tart nyitva. A kisebb adományok itt is leadhatók, illetve kedvezményes áron helyben meg is vásárolhatók. A nagyobb adományok elszállításába a Cseriti is besegít, előre egyeztetett időpontban ingyenesen házhoz mennek, és ha felhasználhatónak ítélik meg az adományt, akkor azt el is szállítják valamelyik boltjukba vagy a központi raktárukba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb