Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újra kell indítani a panelprogramot

Egyre nehezebb a panelban, a régi társasházakban, a korszerűtlen családi házakban lakók élete, hiszen sem vissza nem térítendő, sem visszatérítendő támogatást nem kapnak a korszerűsítésre – hangzott el Horváth Csaba Zugló polgármesterének és Vajda Zoltán, a XIII. egyéni választókerület országgyűlési képviselő-jelelöltjének közös sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba hangsúlyozta, a felújítási program rengeteg budapestinek, zuglóinak segített, ám 2010. után jelentősen lelassult, 2015. óta pedig egyáltalán nincsen. Az Adria sétányon megtartott sajtótájékoztatón rámutatott, sétány egyik oldalán egy már felújított, a másikon pedig egy felújításra váró ház látható – az utóbbiban élők azt hitték, minden kormányzat fenn fogja tartani a környezetbarát, energiafogyasztást csökkentő felújítások támogatását. – Jövőre a kormányváltás után azon leszünk, hogy újrainduljon az a panelprogram, ami százezrek életét javította. Azt szeretnénk, hogy bővüljön ki társasház felújítási programmal, az építéstechnológiától függetlenül mindenki részesülhessen támogatásban. Jelenleg a fideszes oligarchák kaphatnak vissza nem térítendő támogatást kastélyvásárláshoz, kastélyfelújításhoz – magyarázta a kerület polgármestere, aki kiemelte: a legkörnyezetbarátabb energia a fel nem használt energia.

A polgármester szerint a felújításoknak, homlokzatszigeteléseknek, nyílászáró cserének, adott esetben napelem elhelyezésének 50 százalékos energia-megtakarítás lehet az eredménye, sőt azt is támogatják, hogy a radiátorok ne csak fűtésre, hanem hűtésre is alkalmasak legyenek.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Vajda Zoltán országgyűlési képviselő-jelölt elmondta, szövetségesek a zuglói polgármesterrel, közös munkájuk egyik pontja a panelprogram, és reményei szerint jövőre a választások után a kormányváltást követően el tudják végezni ezt a feladatot. – A jelenlegi hatalom nem tartja szövetségesnek az önkormányzatokat, hanem legyőzendő alattvalóknak tekinti azokat, amiket ki kell véreztetni, ezért nem tudunk ebben a témában haladni. Úgy tervezzük, a családi házak tekintetében valamennyi önrésszel, a panelprogramok esetében pedig akár önrész nélkül is fejlesztjük az energiahatékonyságot, támogatjuk a hőszigetelést – zárta gondolatait Vajda Zoltán.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb