Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újra nyílt a Hétszínvirág

Idén is folytatódott a Hétszínvirág elnevezésű, óvodapedagógusoknak szóló szakmai program. A rendezvény központi témája eben az évben a népmese volt. 

 Az óvodapedagógusi szakmai program 1997-ben kezdődött, az ötletgazdája Turi Nagy Ilona, a Meseház Óvoda korábbi vezetője volt. Az idei rendezvényt a Zuglói Civil Házban tartották szeptember 30-án. A mentorok és főszervezők ezúttal is a Meseház Óvoda pedagógusai, a rendezvény fő támogatói pedig Karácsony Gergely polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester voltak.

– A mesék nagyon fontosak, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is – mondta Szabó Rebeka a szakmai nap megnyitóján. – Az önkormányzat pedig kiemelten kezeli a zuglói óvodapedagógusok képzését és fejlesztését – hangsúlyozta.

Fotó: Riersch Tamás

A magyar népmese napja 2005 óta szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján van. Ezért a Hétszínvirág szervezői idén ismét a mesét állították a szakmai nap középpontjába.

A rendezvényre jelentkező zuglói óvodapedagógusoknak egy kötelező, illetve egy szabadon választott mesét kellett elmondaniuk, amit egy négyfős zsűri – Farkas Tiborné óvodavezető, Tari Teréz színésznő, illetve Roatis Andrea és Mezei Kitty szinkronszínész – értékelt. A mesemondó győztes idén Bakó Tímea (Zuglói Rózsavár Óvoda) lett, de az igazi nyertesek azok a kerületi óvodások voltak, akik szebbnél szebb meséket hallgathattak végig a helyszínen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb