Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Mogyoródi úti pályán találkoztak a veterán járművek

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Zuglói Veteránjármű Találkozót, alkatrészbörzét és modellvásárt szeptember 29-én.

A mogyoródi úti sporttelepen megtartott veteránjármű találkozóra 130 személyautó, tehergépjármű, katonai jármű, polgári és katonai motorkerékpár érkezett, amelyeket csaknem 2500-an tekintettek meg.

A jármű seregszemle legrégebbi autója egy 1937-ben, Olaszországban gyártott Fiat 500 Topolino Cabrio, míg az egyik különlegessége egy jobbkormányos Zsiguli volt. Ezzel a típusváltozattal idehaza csak nagyon ritkán lehet találkozni.

Fotó: Papp Dezső

Az angol, amerikai, német, olasz, valamint francia autók mellett ott sorakoztak az egykori Szovjetunióban gyártott Volga, Zsiguli és Lada személyautók típusváltozatai is.

A különböző országokból származó robogók és motorkerékpárok között látható volt az az Angliában gyártott Sunbean Long Stroke 500-as motorkerékpár is, amely 1926-ban, a Svábhegyen megrendezett motorverseny győztes járműve volt. Emellett meg lehetett tekinteni azt a homokszínűre festett, 1941-ben gyártott oldalkocsis német katonai Zündapp motorkerékpárt is, amely megjárta a második világháborút.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb