Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újratárgyalták a Mundo-megállapodást

A Mundo-telek tulajdonoscseréjéről szóló előterjesztés elnapolásáról döntött szerdán a képviselő-testület. A javaslatot a március 30-án elfogadott határozat polgármesteri vétója miatt tárgyalta újra a testület.

A képviselők az előterjesztést az önkormányzat, valamint az ECHO Investment Hungary Ingatlanhasznosító Kft. és a Mundo Shopping Center Development Kft. közötti folyamatban lévő tárgyalás miatt zárt ülésen vitatták meg.

Karácsony Gergely polgármester az ülést követően elmondta, a testület az egyeztetések befejezéséig elnapolta a döntést. A tárgyalásokat követően a módosított előterjesztés várhatóan május első napjaiban kerül majd a képviselő-testület elé. A polgármester hozzátette: a megbeszéléseken az álláspontok közelednek egymáshoz, így remélhetőleg sikerül olyan megállapodásra jutni, ami az önkormányzatnak és a beruházónak is elfogadható.

A testület visszavonta továbbá azon határozatát, amelyben a Zuglói Önkormányzati Rendészetet bízta meg a fizetőparkolók üzemeltetésével. Emellett arról is döntés született, hogy az önkormányzat – két évre szóló megbízási idővel – közbeszerzési eljárást ír ki a parkolás üzemeltetésére.

Az ülésen több képviselő is jelezte, hogy feljelentést tesz Várnai László ellen, aki a Mundo-telek tulajdonosváltásáról szóló előterjesztés elfogadása után sajtóközleményben és a saját blogján is olyan vádakat fogalmazott meg ellenük, amelyek szerintük valótlanok.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb