Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ülésezett a KEF

Együttműködő partnerei, valamint saját idei tevékenységéről és a 2019-es tervekről tartott tájékoztatót a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) december 6-án.

Sokacz Anikó, a KEF elnöke előadásában kiemelte, a fórummal együttműködő valamennyi szervezet az idén is kimagasló munkát végzett. Mint mondta, a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósított Police Café programsorozat új lehetőségeket nyitott a partnerek közötti kapcsolatokban. A kerületi rendőr-kapitánysággal összefogva megvalósított Szomszédom a rendőr projekt pedig a zuglói eredmények mellett külföldön is szép sikert aratott. Megemlítette továbbá, hogy a Vöröskereszt kerületi szervezete idén az elsősegélynyújtás oktatása során külön foglalkozott a szerhasználók ellátásával, ami szintén jelentős előrelépés.

Fotó: Papp Dezső

Sokacz Anikó arról is beszélt, hogy a Zugrádió Drog hálójában című műsorának folyamatosan növekszik a hallgatósága. Ez főként annak is köszönhető, hogy a műsorban rendszeresen szerepelnek neves szakemberek és szenvedélybetegek is, akik közérthetően, őszintén beszélnek a drogproblémákról – tette hozzá.

Szabó-Gere Imre, a Zugrádió szerkesztője felszólalásában hangsúlyozta, a műsort azért hozták létre, hogy segítsenek a szenvedélybetegeken, és utat mutassanak számukra. A szerkesztő továbbá bejelentette, hogy napokon belül elindul az a honlap, amely egy célirányos térképpel kalauzolja el a szenvedélybetegségtől szabadulni akarókat oda, ahol segítséget kaphatnak. Ezen túlmenően az oldalon pozitív példaként olyan történetek is szerepelnek majd, amelyek szerzői végleg megszabadultak a függőségtől.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb