Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ünnepi készülődés

Felállították a Bosnyák téren Zugló karácsonyfáját az ünnepi díszkivilágítás pedig Advent első vasárnapjára készül el.

A Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt-től (Zuglói Zrt.) megtudtuk, hogy a 7,2 méter magas műfenyőt 320 aranygömb és 200 méter hosszú égősor ékesíti. A fa csúcsdísze pedig 40×50 centiméteres.

Mint ismeretes Zugló vezetése tavaly határozott arról, hogy környezetvédelemi és költséghatékonysági okokból műfenyőt szerez be. A bolgár gyártmányú műfát évközben a Zuglói Zrt. Limanova téri telephelyén tárolják.

A jegyzői kabinet tájékoztatása szerint a karácsonyi díszkivilágítást Advent első vasárnapjáig szerelik fel. A Bosnyák tér, illetve a Kassai téri Herminamezői Szentlélek Plébániatemplom környékén 24 db közepes és nagyméretű önálló díszítőelem kerül kihelyezésre, amelyek között megtalálható az esthajnalcsillag, a hópihe, a sarkcsillag és a fenyő motívum is. Ezen túlmenően két fa fényfüzér is elhelyezésre kerül.

A városligeti Zielinski híd Hősök terei hídfőjénél két lámpaoszlop között a Koós Károly sétány felől olvasható „Áldott Karácsonyt Kíván Zugló Önkormányzata”, míg a Thököly út–Nagy Lajos király útja találkozásánál a Bosnyák tér irányából olvasható „Áldott Karácsony” üdvözlő felirat kap helyet. A Thököly út Dózsa György út – Bosnyák tér közötti szakaszát 42 szárnyas, közepén hókristállyal ellátott befüggesztéssel fogják díszíteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb