Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Útépítés és útfelújítás kezdődhet Zuglóban

A kerület fejlesztési és felújítási tervének, valamint az önkormányzati tulajdonú úthálózat rekonstrukciós programjának az elfogadásáról is határozott a képviselő-testület december 21-én.

A képviselők elfogadták a zuglói önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő utak 2019-ig szóló felújítási, valamint a kerület 2017–2020 közötti fejlesztési és felújítási tervét.

A beterjesztésből kiderült, hogy önkormányzat tulajdonában lévő utak négy százaléka teljes körű felújításra, míg nyolc százaléka útépítésre szorul, ezért a javításra és építésre a városrész két év alatt 500 millió forintot fordít. Rendbe hozzák egyebek mellett a Gvadányi, a Bazsarózsa, a Buzogány, a Csokor, a Holics, a Kalocsai és a Korong utcát. Útépítés várható egyebek mellett az Öv, a Németpróna, a Besenyő, a Rákosszeg, a Ráskai Lea, a Tengerszem és a Szuglói körvasút sor egyes szakaszain.

A közterületek közül az Egressy tér, a Csertő park, a Martinuzzi kert, a Pillangó park, a Rákosfalva park, a Rákosmezei tér, a Varsó utca és az Örs vezér tere megújulása várható.

Sportcélú fejlesztések lesznek a Mogyoródi úti sporttelepen, a Soltvadkerti Gyermektáborban, a Dr. Mező Ferenc, a Herman Ottó, a Jókai Mór Általános Iskolákban és a BVSC-nél.

A képviselő-testület döntött továbbá arról is, hogy kezdeményezik a fizető parkolási övezetek bővítését. Az elfogadott javaslat szerint a Csömöri út – Lőcsei utca – Bosnyák utca – Fűrész utca – Szugló utca – Nagy Lajos király útja, a Mexikói út – Erzsébet királyné útja – Lőcsei út –Telepes utca – Fűrész utca – Csömöri út – Thököly út, valamint a Mexikói út – Kacsóh Pongrác út – Kassai tér – Szikszó park – Lőcsei út – Erzsébet királyné útja által határolt területen kell majd fizetni a parkolásért.

A testület arról is határozott, hogy az Egészséges Budapest Program nyomán az önkormányzat együttműködési megállapodást köt az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal az Uzsoki Utcai Kórház Korong utcai szakaszán parkolók építésére és a terület csapadékvíz elvezetésének a javítására.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb