Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Többen kerülhetnek krízishelyzetbe

A téli időszakra való felkészülés jegyében krízismegbeszélést tartottak a szakemberek a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében. Az eseményt Rózsa András, területért felelős alpolgármester vezette, de a megbeszélésen részt vett Horváth Csaba polgármester és Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke is.

Horváth Csaba elmondása szerint eredményes és hatékony segítségnyújtáshoz fontos az egyeztetés, hogy kiderüljön, ki miben tud segíteni. Az önkormányzat például abban, hogy kilakoltatási moratóriumot rendel el a téli időszakra.

Az eseményen a Polgármesteri Hivatal, az ÁNTSZ, katasztrófavédelem, a rendőrség, a Máltai Szeretetszolgálat, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ, az önkormányzati rendészet, a polgárőrség, a Zuglói Zrt., a ZESZ, a Baptista Integrációs Központ, a ZKNP, a Menhely Alapítvány és a Myrai Szent Miklós Keresztény Vallási Közhasznú Egyesület is képviseltette magát.

“Ez a megbeszélés másról szólt, mint a korábbiak, hisz az elszabaduló rezsiárak miatt már nemcsak a hajléktalanok, hanem a lakásban élők közül is többen segítségre szorulnak majd” – mondta Rózsa András.

A tanácskozás résztvevői arról állapodtak meg, hogy a Zuglói Önkormányzati Rendészet 061 211 2233-as ügyeleti számán bárki jelezheti, ha tudomása van segítségre szoruló személyről. Ugyanezt megteheti a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ készenléti számán (0670 3108585) keresztül is. Az önkormányzat minderről információs plakátokat fog készíteni, illetve a Zuglói Zrt-vel közösen keres egy helyiséget, amely nappali melegedőként, illetve a készletek tárolására is alkalmasnak bizonyul.

A legfontosabb, hogy mi magunk is figyeljünk egymásra és a környezetünkre – zárta a megbeszélést Rózsa András.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb