Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vándorkiállítás a forradalom hőseiről

48-as Hőseink címmel nyílt kiállítás pénteken a Zuglói Civil Házban. A tárlat olajnyomatok, festmények, grafikák, fényképek, korabeli könyvek és kiadványok segítségével eleveníti fel a forradalom és szabadságharc hőseinek életét.

A Budapesti Városvédő Egyesület vándorkiállítását Ráday Mihály elnök nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legnagyszerűbb fejezete. Ennek a fontos eseménynek ugyan Kossuth Lajos az eszményképe, azonban mellette számos magyar és idegen ajkú, de a szívében magyarrá lett személy vált a szabadságharc hősévé. Közülük többnek is az aradi vesztőhelyen ért véget az élete.

Fotó: Papp Dezső

Millisits Máté, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője felszólalásában a legérdekesebb kiállítási tárgyakra hívta fel a figyelmet. Ezek között volt egy ritkaságszámba menő, Kossuth által dedikált fénykép is.

A pénteki rendezvényen Dóka Attila és Kovács Sára Dizna adott koncertet. A 48-as Hőseink című kiállítás április 3-ig tekinthető meg a Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb