Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Varázslatos India

Másodszor csatlakozott a zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Művészetek Éjszakája programsorozathoz, ennek köszönhetően ismét egzotikus világgá változott a Csáktornya parki intézmény.

A tavalyi dél-amerikai és amazóniai indiánhangulatot követően idén március 23-án a Varázslatos Indiával ismerkedhettek meg a szülők és a gyerekek. Péntek este az iskola művészeti műhelyeiben, illetve az aulában, a tornateremben, az ebédlőben, de még a pincében is a távol-keleti ország kultúrája elevenedett meg.

Az egyik teremben például Lóránt Attila, a National Geographic fotósa tartott vetítéses előadást indiai útjáról, emellett Konkoly-Thege György utazó fotós munkáit is meg lehetett tekinteni.

Fotó: Képszerkesztőség

A kiállítások mellett indiai ruhapróbák, teaház és fényfestés is várta a diákokat és a szülőket, akik mandalás agyagtálat, valamint indiai karkötőt is készíthettek, de a textilre való szitázást is kipróbálhatták.

A programok hitelességét az Indiai – Magyar Baráti Társaság és az Indiai Kulturális Központ biztosította. Nekik köszönhetően egy tánc- és egy dobművész is fellépett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb