Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Véget ért a Pillangó park közösségi tervezése

Megvitatták a Pillangó park felújításának vázlattervét – a MIZUglónk program keretein belül hetedik alkalommal találkoztak a parkban élők, az önkormányzat munkatársai és a szakemberek szombaton.

A korábbi ötletek, kérések, javaslatok alapján elkészült tervről beszélgettek december 10-én. “A politikusoknak nem az a dolguk, hogy mindenkinél okosabbak legyenek. Az a feladatunk, hogy a lehető legtöbb ember véleményét meghallgatva – annál is inkább, mert ez közterület és közpénz – olyan dolgokra költsük a pénzt, amik valóban a köz javát szolgálják” – mondta Karácsony Gergely zuglói polgármester a Sylvester János Református Gimnáziumban megrendezett programon.

Fotó: Képszerkesztőség

A közösségi tervezésen részt vett Várnai László és Lévai Sándor önkormányzati képviselő is, utóbbi a körzet képviselőjeként hangsúlyozta: a Pillangó park megújulása nemcsak az ott élő több ezer zuglói, hanem egy régió ügye is. Szerinte mindenképpen szükséges a játszóterek, sportpályák korszerűsítése, egy megfelelő kutyafuttató, és új közösségi találkozó hely kialakítása, valamint meg kell oldani a parkolási problémákat.

A jelenlévők négy csoportra osztva mondták el véleményeiket, javaslataikat a projektről, amelyeket a program végén együtt megbeszéltek. Ezek alapján készül el a Pillangó park felújításának végleges terve, a munkálatok pedig jövőre, a költségvetés elfogadása után kezdődhetnek. A MIZUglónk program januárban a Rákosmezei tér közösségi tervezésével folytatódik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb