Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói “ötkarikás” klub

Az olimpiai sikereket és több kiemelkedő KSI-s eredményt is felelevenítettek a zuglói klub évzáró ünnepségén, ahol az év sportolója elismeréseket is átadták december 10-én.

A KSI SE az idei évben sporttörténelmet írt, mert korábban még egyszer sem képviseltette magát annyi versenyzővel az olimpián, mint idén, Rióban. A nyári ötkarikás játékokon a KSI-s Vasbányai Henrik – Mike Róbert kenupáros 1000 méteren negyedik, Joó Abigél cselgáncsozó a hetedik, Tóth Krisztián pedig a kilencedik, Hídvégi Vid tornász lólengésben szintén a kilencedik, Földházi Zsófia öttusázó a 27., míg Egri Viktória sportlövő a 36. lett. Ezekről a sikerekről, és az év többi kiemelkedő KSI-s eredményeiről is megemlékeztek a december 10-én megrendezett évzáró ünnepségen, amelyen az év sportolója elismeréseket is átadták.

Fotó: Riersch Tamás

“A 2016-os esztendőben 84 versenyzőnk ért el világversenyen értékelhető – többségében 1-7- hely – eredményt, közülük harmincan a dobogóra is felállhattak. Az idei éremtermésünk a világversenyeken – a serdülőtől a felnőtt korosztályig – 17 arany-, 12 ezüst- és 19 bronzérem volt – mondta Zsoldos Péter, a zuglói klub nyáron megválasztott elnöke.

Mivel az esztendőben az olimpia volt a legrangosabb sportesemény, az év felnőtt sportolói is az olimpikonok közül kerültek ki. A férfiaknál a Vasbányai – Mike kenupáros, a nőknél pedig Joó Abigél érdemelte ki ezt az elismerést.

A KSI megújulását jelzi, hogy idén első ízben az ifjúsági korosztályban is eredményt hirdettek. Itt a lányoknál a Racskó Fruzsina – Gazsó Dóra világbajnok kajakpáros, illetve a fiúknál Varga András síkvízi és maraton világbajnok kajakos vehette át ezt az elismerést.

A rendezvényen, melyet számos sportvezető – többek között Sárfalvi Péter utánpótlásért felelős miniszteri megbízott – is megjelent, a KSI nyáron leköszönt legendás elnökét, a zuglói klubot 25 éven át eredményesen irányító Hazsik Endrét is elismerésben részesítették.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb