Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a Zuglói Klímastratégia véleményezése, szóljon hozzá Ön is!

Elindult a Zöld Zugló Közösségi Klímastratégia társadalmi véleményezése. A szakértők a lehető legtöbb érdeklődő visszajelzésére számítanak, a helyi lakosoktól, az itt dolgozókon, tanulókon, kikapcsolódókon át, az érintett szakmai és civil szervezetig.

A klímastratégia a kerület legégetőbb klímavédelmi kérdéseit vizsgálja, a problémák és értékek mentén célokat határoz meg, és konkrét javaslatokat, megoldásokat is ad egy klímabarátabb jövő elérése érdekében. A dokumentum még nem végleges: a készítők most a közösség segítségét kérik, hogy olyan közös, az érintettek véleményére is építő stratégia születhessen, mely valódi problémákra valódi válaszokat keres.

A 2021. április 28-ig tartó véleményezés során többek közt olyan témákkal kapcsolatban oszthatja meg meglátásait, ötleteit mint a kerületi zöldterületek és természetközeli megújításuk, a kerékpáros közlekedés fejlesztése és népszerűsítése, vagy az illegális hulladéklerakás felszámolása.

A klímastratégiában ezeken kívül még számos kérdés és lehetséges megoldás felmerül az épületek, természeti környezet, közlekedés, élhetőség és egészség, valamint a szemléletformálás és kommunikáció világából.

A stratégia készítői a szabad és mindenki számára elérhető véleménynyilvánítás jegyében most minden érdeklődőt bátorítanak, hogy szóljanak hozzá a kerület klímavédelmi alapdokumentumához, és egészítsék ki akár saját, valós tapasztalatokból fakadó észrevételeikkel, véleményeikkel.

Olvassa el a klímastratégiát a https://www.zugloklimastrategia.hu/velemenyezes/ weboldalon, és küldjön visszajelzést a szakértőknek! Április 28. után az összes beérkezett javaslatot megvizsgálják, és amennyit módjukban áll, beépítenek Zugló klímavédelmi alapdokumentumába.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb