Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Virágzó Narancs Óvoda

Másodszor szépült meg a Virágzó Zugló program keretében a rákosfalvai Narancs Óvoda. Két évvel ezelőtt az intézmény külterületét tették rendbe a szakemberek, ezúttal pedig az udvaron ültettek el több száz évelő bokrot, illetve egyszer virágzó növényt.

Az előző években a lakóházak, idén pedig az intézmények udvarai kaptak nagyobb hangsúlyt a zuglói kertszépítő program során. A kezdeményezésnek nemcsak környezetszépítő, de közösségépítő ereje is van. Itt, az óvodánál például szülők és kerületi kertbarátok is segítettek a dolgozóknak, illetve a kertészeknek – mondta Szabó Rebeka alpolgármester. Hozzátette, az önkormányzat évente csaknem tízmillió forintot fordít a Virágzó Zugló program során biztosított növények beszerzésére.

Az óvoda kertjében ezúttal több száz virágzó évelőt – őszirózsát, tűzesőt, tarackoló kékgyökeret –, egy hosszú sövénysort, illetve rengeteg árvácskát, krizantémot és levendulát ültettek el. A tavaszi és az őszi szezonban naponta két-három helyszínt is megszépítünk – magyarázta Megyeri Szabolcs, Zugló főkertésze. – Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az ellenőrzésre is, azaz, hogy locsolják, gondozzák-e az elültetett növényeket. Ahol hervadtabb virágokat látunk, oda segítő szándékkal becsöngetünk – közölte.

Fotó: Képszerkesztőség

A Narancs Óvodánál erre sosem volt szükség, itt gondosan ápolják a kertet. Csak azokat a díszkavicsokat kellett most pótolni, amelyeket két évvel ezelőtt, az intézmény bejáratánál szórtak le a kertészek. A gyerekek ugyanis szép lassan elhordták a köveket. No, nem a mieink, ők tudják, hogy nem szabad, hanem az erre sétálók. Mögöttünk van a Rákos-patak, és jó mókának tartják beledobálni – jegyezte meg Nickmann Borbála intézményvezető, aki azt is elmondta, hogy pár éve egy pályázat során 500 tulipánhagymát ültettek ki az udvarra, és vannak zöldség-, gyümölcspalántáik is, amiket a gyerekekkel együtt gondoznak.

Az ovi kertjének megszépítésében Bitskey Bence környezetvédelmi tanácsnok, Horváth Zsolt alpolgármester és Hevér László György, a körzet önkormányzati képviselője is segített. – Ez a program méltó része annak az ünnepségsorozatnak, amellyel Rákosfalva 145. évfordulójára emlékezünk, és ajándéknak sem utolsó, hiszen hamarosan a Narancs Óvoda is ünnepel, jövőre lesz 45 éves az intézmény – mondta Hevér László György.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb