Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a felújított Rákosfalva parkot

A csaknem 79 millió forintnyi önkormányzati forrásból megújuló parkban megszűnt a töredezett térkő, a kiálló gyökerek miatti balesetveszély, és padokkal, növényekkel, hulladékgyűjtőkkel, kerékpártárolókkal is gazdagodott a közösségi tér.

Hosszú ideje fennálló adósságunkat törlesztettük azzal, hogy végre átadtuk a felújított parkot, ami nagyon szép, korszerű, szerethető területté vált – mondta Karácsony Gergely polgármester, hozzátéve: egy olyan kerületet szeretnének, amelyben a helyiek közösségként élhetnek, ehhez azonban közösségi terek is kellenek, ezért kiemelten kezelik a parkfelújításokat. A polgármester szerint fontos, hogy a Rákosfalva parkban végre biztonságosan lehet közlekedni, emellett új növényeket telepítettek, zöldkazettákat alakítottak ki, korszerű utcabútorokat telepítettek. A park méltóvá vált a zuglóiakhoz – jegyezte meg.

Fotó: Képszerkesztőség

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője rámutatott, nem mindegy, hogy a környéken élő több mint tízezer ember milyen környezetben éli mindennapjait. – Igyekeztünk, hogy Rákosfalva 145. születésnapjára elkészüljön a park. Mi a saját eszközeinkkel mindig próbáltuk szebbé tenni, de kellett az igazi felújítás – fogalmazott a képviselő, aki a polgármesterrel együtt fát is ültetett a pénteki átadón. A Rákosfalva 145. jubileumi emlékév záró rendezvényét szombaton 14 órától tartják az Álmos Vezér Gimnázium udvarán.

A tervek szerint folytatódik a közösségi terek felújítását célzó program: Karácsony Gergely kifejtette, hogy még ebben az önkormányzati ciklusban megújulhat a Pillangó park, a Rákosmezei tér, a Vezér út környéke, elkezdődhet a Csertő park felújításának második üteme és a Rákospatak környékének rekultivációja is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb